Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Πλανητάριο

Τη Δευτέρα η τάξη μας θα επισκεφτεί το Πλανητάριο  του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Θα παρακολουθήσουμε την προβολή «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα». 
Τι είναι ένα Πλανητάριο; 
Τα πλανητάρια είναι ειδικές αίθουσες, στις οποίες παρουσιάζονται σύντομα εικονικά ταξίδια στο διάστημα με τη χρήση συστημάτων προβολής αστρικών σωμάτων σε ημισφαιρικές θολωτές επιφάνειες, που λειτουργούν ως οθόνες προβολής.

To νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και επιφάνεια 950 τετραγωνικών μέτρων, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό πλανητάριο στον κόσμο.
Σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών, χωρητικότητας 280 ατόμων, με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής, το νέο Ευγενίδειο Πλανητάριο προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στα άστρα. Από τα πιο θεαματικά προβολικά συστήματα που περιλαμβάνει το νέο πλανητάριο είναι τρία συστήματα τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας που καλύπτουν όλη την οθόνη. Εκτός από την αίθουσα προβολών, το πλανητάριο διαθέτει 1.800 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και μια επιστημονική βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: